هندوانه ابوجهل (کلبنده مار)
شاید تاکنون نام هندوانه ابوجهل را شنیده باشید؛ میوهای شبیه هندوانه، ولی در اندازه بسیار کوچکتر و با طعم بسیار تلخ.
این هندوانه در زبان هنجنی به کلبنده مار، معروف است. بیشتر در مناطق بیابانی و درهای می روید . این گیاه و میوه ان را بارها در هنجن دیده ایم . و شاید بدون توجه از کنار ان گذشته باشیم . اما خوب است که به یاد بیاوریم خداوند هیچ چیز را بی حکمت خلق نمی کند.
مدتی است این هندوانه مورد توجه مبتلایان به دیابت قرار گرفته . ترشی آن که میان دیگر ترشیجات به چشم میخورد و خریداران خاص خود را دارد؛
بر اثر مصرف زیاد و خودسرانه این میوه، علائمی چون درد معده، استفراغ و نبض ضعیف گزارش شده و با مصرف مقادیر بیشتر ضعف، غش، اختلالات حسی، گیجی، هذیان و اختلالات گردش خون مشاهده شده است
جهت درد سیاتیک از روغن این گیاه به محل عصب می مالیدند
جهت درد مفاصل و نقرس با روغن میوه هندوانه ابوجهل ماساژ می دهند.
برای درمان جذام از روغن آن بر پوست می زدند
جهت واریس از روغن آن بر قسمتهای واریس می زدند
ریشه هندوانه ابوجهل پادزهر سم مار و عقرب است .
* طرز تهیه روغن هندوانه ابوجهل: ۲۰۰ گرم آب هندوانه ابوجهل، ۱۰۰۰ گرم روغن کنجد یا زیتون را با حرارت غیرمستقیم یاباحرارت ملایم میجوشانیم تا آب آن تبخیر شود.
"مهدی مقیمی هنجنی"
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.